Varför behövs Headhunting?

2019-02-05

Men varför behövs headhunting – varför inte bara annonsera så att man direkt får kontakt med personer som verkligen vill ha jobbet?

Det finns flera skäl till att headhunting ibland är ett nödvändigt sätt att rekrytera.

För det första är det inom de flesta branscher svårt att få in tillräckligt många kompetenta kandidater bara genom att annonsera. För det andra kan det vara så att det råder brist på kompetens inom ett visst yrke, och då kanske man inte får in tillräckligt många bra ansökningar.

Lösningen blir då att aktivt söka upp personer med rätt kvalifikationer, göra dem uppmärksamma på vad tjänsten innebär och fråga om de är intresserade.

Det är också vanligt att man använder sig av headhunting som metod när tjänsten kräver en väldigt specifik kombination av kompetenser som kanske inte är så vanlig. Vi har till exempel kunder som jobbar med tekniska produkter inom ventilation och inomhusklimat som söker erfarna försäljningsingenjörer. Då är vårt uppdrag att hitta någon som har rätt teknisk kompetens och som samtidigt har erfarenhet från teknisk försäljning. I sådana lägen måste man leta aktivt efter rätt person – chansen att hitta bra kandidater genom annonsering är ganska liten.

 

Dela sidan:

Tillbaka