Självinsikt + olikheter = utveckling

2020-09-09

Jag älskar när mina kunder har tänkt till. När man verkligen tagit sig tiden. När man har jobbat med teamet och gjort ett bra förarbete. Förra veckan sa rekryterande chef till mig – ”Jag behöver anställa en ”blå” person” En väldigt bra insikt av en ”illgul” person!

Vad innebär det här då? Chefen som i det här fallet är ”illgul” (och en hel del rött) är väldigt utåtriktad, social, optimistisk, ser möjligheter och är en riktig idéspruta. Är samtidigt målinriktad och resultatfokuserad. Vill fort fram och får saker gjorda. Han inser att han i teamet behöver en person som balanserar upp honom. En person som är lite mer eftertänksam, noggrann, logisk, saklig, sätter sig in i detaljer. En mer reflekterande person som söker fakta och fattar beslut efter att ha satt sig in i saker.

Att mångfald är av godo vet de flesta idag. Men det jag ser är ofta att man inte tar sig tiden att tänka till och reflektera kring hur man skapar effektiva team som mår bra. Det är en grundläggande del i det strategiska kompetensarbetet. För en sund tillväxt.

Börja med en kartläggning av ditt team. Jobba med att sätta igång inre individuella processer hos dina medarbetare som leder till självinsikt. Resultatet blir ökad medvetenhet och förståelse för hur vi alla har olika ingångar till samma situation. Det blir ofta tydligt hur många olika sätt det finns att lära och hur olika behov vi har när det gäller exempelvis kommunikation. När samtliga i gruppen får se allas styrkor och svagheter kommer modet och öppenheten fram.

Här han ni ett bra underlag kring vad ni behöver tillföra teamet för att utvecklas ännu mer. Så är ni i tillväxt – ta er tiden att göra detta förarbete! Det kommer löna sig i längden. Välkommen att höra av dig om du behöver hjälp.

 

Dela sidan:

Tillbaka