Sara Almroth blir Götenehus nya Projektutvecklare

2021-06-08

Den 14 juni går Sara Almroth in i rollen som Projektutvecklare region väst på Götenehus AB.

Götenehus arbetar sedan många år framgångsrikt med utveckling av gruppbyggda småhus, flerfamiljshus och vårdbostäder. Affärsområdet projektutveckling har kompetens inom samtliga delmoment av processen: mark- och fastighetsförvärv, projektering och planprocesser till produktion, marknadsföring och försäljning.

Bolaget är i en expansiv fas då efterfrågan på bostäder är oerhört stark. Förutsättningarna för fortsatt tillväxt ser mycket god ut för de kommande åren. Götenehus har delat in marknaden i regionerna Skaraborg, Göteborg inkl övriga Västra Götaland, Stockholm och Skåne. Sara kommer ansvara för Göteborg med kranskommuner.

Sara är utbildad civilingenjör med inriktning lantmäteri. Hon har över 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen, b la som  fastighetschef och uthyrare på Eklandia. De senaste 7 åren har hon jobbat som Projektutvecklare på Castellum med fokus på tidiga skeden. Sara som inte tidigare jobbat med utveckling av bostäder ser detta som en oerhört spännande utmaning – ”Att få ta mig an spännande projekt i kombination med proaktivt arbete ute i kommunerna lockar oerhört mycket. Att dessutom få jobba för ett bolag som Götenehus känns fantastiskt, de har allt jag söker hos en arbetsgivare. Jag tror jag kommer bli en passionerad och stolt medarbetare!” säger Sara.

Sara lockas mycket av att Götenehus är ett bolag med stor omsorg om sina kunder. Det genomsyrar allt de gör – de kallar det inbyggd omtanke. Det är ett begrepp som bland annat står för genomgående hög kvalitet när det gäller planlösning, material och konstruktion, stor vikt vid val av detaljer, lågenergiförbrukning mm.

Saras roll innebär huvudansvar för lokala projekt med ansvar för utveckling och nytänkande i tidiga skeden  – från projektidé fram till det att produktionen startar. Hon blir Götenehus kontaktperson och ansikte utåt på den lokala marknaden och kommer etablera kontakt med, och samverkar med kommuner, fastighetsägare och andra byggherrar för att på så sätt skapa ytterligare möjligheter att utveckla bostadsmarknaden.

Vi på Select Executive Search önskar Sara stort lycka till i sin nya roll!

Dela sidan:

Tillbaka