Coaching vs rådgivning

2024-04-25
Hur skiljer sig coaching från rådgivning?

Jag märker att många tror att det är samma sak. Att en coach är en ”tränare” som ger råd kring vad man ska göra. Men det är två helt olika sätt att jobba på. Men det ena utesluter inte det andra.

Ibland behöver man en rådgivare som ger råd, tips och delar med sig av sin expertis. Jag har en rådgivande roll i mitt yrke som chefsrekryterare. Delar med mig av min långa erfarenhet i rekryteringsprocessen där jag agerar projektledare mot uppdragsgivare och kandidat.

När man pratar om coaching råder det en förvirring och är inte helt tydligt i näringslivet här i Sverige. I USA däremot är det väldigt vanligt att man som chef och ledare har en coach som man träffar regelbundet.

Vad gör då en professionell coach?

Jo, hjälper sin klient att sätta upp målbilder på ett framåtriktat sätt för att skapa hållbara förändringar. Du får inte svaren på hur du ska lösa dina utmaningar serverade utan hittar med coachens hjälp svaren inom dig själv. När du hittar svaren inom dig själv får du en helt annan motivation och drivkraft att genomföra förändringen.

En professionell coach jobbar enbart med klientens agenda i syfte att maximera den egna potentialen. Jag coachar chefer på framför allt mindre och medelstora bolag med stort fokus på utmaningar i yrkesrollen. Men när man coachar kommer man såklart in på alla delar i livet.

Kanske är du VD och/eller ägare, springer fort i kraftig tillväxt eller har fastnat i gamla hjulspår? Oavsett, anlita mig som professionell coach för att skapa resultat och förverkliga dina visioner såväl yrkesmässigt som privat.

Hör av dig så tar vi ett förutsättningslöst samtal.

/Marie Bubach, marie@selectexecutivesearch.se 0707–607243

Dela sidan:

Tillbaka