Coachande rekryteringsprocess

2023-04-27

Min roll som rekryterare

Jag upplever att min roll som rekryterare förändrats genom åren. Tur är väl det så man inte tröttnar😊 Jag är inte bara en leverantör av rekryteringstjänster utan mer en coach – samarbetspartner – bollplank mm.

Jag har reflekterat en del över min roll gentemot kandidaterna och hur värdefull den faktiskt är för alla parter. Det är ju ett stort steg att byta jobb och då behöver man ett bollplank som man känner sig trygg tillsammans med. Det gör min roll extra rolig när jag känner att min erfarenhet tillför!

Vara påläst OCH lyhörd

För att väcka intresse och lyckas attrahera kandidater är det såklart viktigt att vara påläst kring både kundens verksamhet och rollen som ska tillsättas samt att kunna presentera det på ett professionellt sätt hela vägen fram till kandidatpresentation.

MEN det är minst lika viktigt att vara lyhörd kring vad som motiverar och driver kandidaten. Jag kontaktar ju många som inte söker nytt jobb aktivt och då vill jag väcka tankar kring om det finns något man saknar i sin nuvarande roll.

Mjuka värden

Samtalen handlar nu mer om mjuka värden än tidigare genom åren. Man väljer arbetsgivare efter hur blivande chef utöver sitt ledarskap, företagets kultur och värdegrunder. Man söker efter en bra balans mellan jobb och privatliv.

Här behöver jag såklart känna mig övertygad om att min kund är en bra arbetsgivare. Då kan jag vinna kandidatens förtroende så de känner sig trygga i processen och fattar rätt beslut!

Välkommen att höra av dig om du behöver rekrytera eller om du själv söker nya utmaningar. Tillsammans hittar vi bästa match🍀

Bästa hälsningar,

Marie Bubach, 0707-607243

 

Dela sidan:

Tillbaka