5 tips – Förbered dig som arbetsgivare för generation Z

2019-09-05

Generation Z (1995 – 2010) är den första generationen som är födda in i det digitala samhället! Välkommen till vårt kommande frukostseminarium 19/9 då vi bjudit in Klas Caesar som har lång erfarenhet inom HR och ledarskap och jobbar med hur olika generationer kan fungera tillsammans ”Generation Z är de så annorlunda?”

Tips 1 – När du som arbetsgivare ska möta och kommunicera med Gen Z måste det ske till 100 procent digitalt. Den här generationen är i ständigt uppkopplade och använder i snitt 5 olika enheter.

Tips 2 – Du kan räkna med att de kommer ställa andra, tuffare krav kring att du som arbetsgivare förser dem med utbildningar. Deras naturliga digitala kunskap öppnar upp för att utbilda sig online och att titta på alternativ till högre utbildning.

Tips 3 – De är mer intresserade av arbetsgivare som kan utbilda dom ute i arbetslivet snarare än att sitta i ett klassrum. De är digitalt infödda och därmed vana vid att ”se” hur man gör snarare än att bara plugga teori.

Tips 4 – De älskar sociala medier som är de perfekta verktygen att använda för att nå ut och kommunicera med Gen Z. Förutom ”traditionella” kanaler som Instagram, Twitter och Snapchat gäller det för oss äldre att ha koll på nya kanaler som poppar upp.

Tips 5 – De föredrar kanaler med kort, snabb och visuell kommunikation. De förflyttar sig snabbt mellan digitala miljöer och har ett kort uppmärksamhetspan, så kort som 8 sekunder, vilket betyder att om du vill fånga deras uppmärksamhet så måste du vara snabb, smart och hålla det intressant.

Dela sidan:

Tillbaka