1 av 4 vill byta jobb

2023-12-12
Vi spenderar en stor del av vår vakna tid på arbetsplatsen. Alldeles för mycket tid för att INTE trivas och må bra!

Arbetsmarknaden förändras och trenden verkar vara att fler, även i medelåldern byter jobb. Faktiskt inte bara jobb utan även yrke. Roligt att läsa MEN för att gå från tanke till handling krävs både mod och energi. Det finns tyvärr en stor grupp som bär på en längtan eller som mår dåligt på sin arbetsplats. Som ändå sitter kvar vid sitt skrivbord. År ut och år in.

Jag tänker direkt på hur viktigt det är att du som företagsledare och/eller chef aktivt jobbar för att dina medarbetare trivs och mår bra. I förlängningen blir ni en mer attraktiv arbetsgivare och får bättre lönsamhet.

Ur kandidatperspektiv ser jag som rekryterare och karriärcoach en medvetenhet som ökar. Fler och fler blir medvetna om att livet inte pågår för evigt. Vill man göra något annat, så måste man ta tag i saken. Själv eller ta hjälp.

Jag ser att det finns en ökad nyfikenhet inför att göra förändringar, vilket är positivt. Tidigare kunde den som regelbundet bytte jobb kallas för det nedsättande ordet – hoppjerka. Men att byta jobb är ett fantastiskt sätt att samla på sig kompetens och erfarenhet. Det finns många vinster -du får stimulans, lär dig nya saker och träffar nya människor.

Men hur vet man när det är dags att gå vidare? Vågar du/orkar du? Hör av dig om du vill ha ett bollplank!

Marie Bubach

marie@selectexecutivesearch.se 0707–607243

Dela sidan:

Tillbaka