Finance Manager

Andreas Stihl Norden AB • 2019-09-30

Finance Manager till Andreas Stihl Norden

Vill du jobba på ett familjärt bolag som är världsledande tillverkare av skogs-och trädgårdsmaskiner? Är du dessutom en person som drivs av utveckling, förbättringar och effektivisering? För dig med gedigen erfarenhet från ekonomi och IT har vi då en perfekt utmaning!

Vi söker vi nu en Finance Manager med ett övergripande ansvar för ekonomi och IT-funktionen i Norden. En nyckelroll för vår fortsatta expansiva tillväxt i kombination med utvecklingen av vår digitalisering-och hållbarhetsstrategi. 

Placering är i Stenkullen, Lerum.

Dina ansvarsområden

Rollen innebär övergripande ansvar över Ekonomi, IT och HR för de nordiska enheterna samt att fungera som ett affärsnära stöd till VD och andra nyckelfunktioner. Du har personalansvar över ca 10 personer och förväntas på ett motiverande sätt utveckla teamen. Du ingår i Andreas Stihl Nordens ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för redovisning inklusive att utveckla processer och rutiner
 • Månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning och deklarationer
 • Planera och vara delaktig i budgetarbetet utifrån koncernens riktlinjer och budgetplan
 • Medverkande i att driva, kvalitetssäkra och utveckla processerna inom redovisning, skatter och ekonomistyrning
 • Ekonomisk rapportering till koncernledning
 • Externa kontakter med till exempel revisorer och bank
 • Utveckla företagets IT-avdelning inklusive att utveckla processer och rutiner
 • Driva interna projekt för att förbättra, effektivisera och vidareutveckla verksamheten

Din profil

För att lyckas i rollen är du en driven och entusiasmerande ledare. Ditt ledarskap kännetecknas av en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du har ett välutvecklat sinne för strategiskt arbete och en god förmåga att kommunicera kring ekonomi även med icke-ekonomer. Vidare är du är en analytisk problemlösare med ett genuint intresse av att driva förbättringsarbete. Du är strukturerad och har lätt att kommunicera med alla de kontakter du utvecklar, såväl internt som externt.

För att trivs hos oss är du en flexibel och ödmjuk person med sinne för humor.

Vi söker dig

 • Mångårig erfarenhet i en liknande roll som Finance Manager /CFO
 • Utbildad civilekonom eller motsvarande
 • Erfarenhet av att jobba mot de nordiska länderna
 • God vana vid att rapportera till koncernledning
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
 • Hög IT-mognad
 • Har du erfarenhet av e-handel är det en stor fördel

Vi erbjuder dig

Ett bolag med högt driv som växer och är lönsamma. Vi är måna om att våra medarbetare och samarbetspartners blir en del av Stihl-familjen och uppfattar oss som det hjälpsamma bolaget. Vårt stora fokus på hållbarhet, miljö och klimat genomsyras i allt vi gör.

Din ansökan
Andreas Stihl har i denna rekrytering valt att samarbeta med Select Executive Search. Du kan ansöka till denna tjänst genom att klicka nedan. Vi tillämpar löpande urval så skicka din ansökan direkt, dock senast den 3 november.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Select Executive Search, Marie Bubach på telefonnummer 0707607243 alternativt Cornelia Gustafsson på telefonnummer 0727299654.

Om oss
STIHL gruppen är ett tyskt familjeföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför motordrivna maskiner för skogsbruk, landskapsvård och byggindustrin. Produkterna säljs i stort sett enbart via den servande fackhandeln. Med 36 dotterbolag för försäljning och marknadsföring, mer än 120 importörer och ca 45 000 återförsäljare i över 160 länder. Andreas Stihl är sedan 1971 världens mest sålda motorsågsmärke. Andreas Stihl AG har sedan 1987 ett eget dotterbolag i Sverige. ANDREAS STIHL Norden AB är huvudkontor för Sverige, Norge, Danmark och Finland, ligger i Stenkullen i Lerums kommun. Här finns även centrallager för Sverige, Norge och Danmark. Finland har ett eget lager i Vantaa Finland.

Dela sidan: