Senior Projektledare

Hemsö Fastighets AB • 2018-04-18

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Vi äger drygt 350 samhällsfastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på ca 38 miljarder kronor i Sverige, Tyskland och Finland. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende.

I vår fortsatta expansion behöver vi förstärka vår verksamhet med en senior projektledare som är affärsmässig-och resultatorienterad och som trivs med att arbeta i ett bolag under tillväxt.

Tjänsten:

I rollen som projektledare kommer du att ingå i projektutvecklingsavdelningen och rapportera till Chef för projektledning. Din roll är bred och du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor inom avdelningen. Ditt huvuduppdrag är att ansvara för att driva genomförande av projekt utifrån uppsatta mål och riktlinjer. Dina projekt kommer i huvudsak att vara nyproduktion. Du kommer även att vara involverad i tidiga skeden tillsammans med ansvarig projektutvecklare.

 Du kommer att utgå från trevliga lokaler på Lindholmen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  •        Ansvara för att dina projekt uppnår uppställda mål avseende ekonomi, omfattning, tid och kvalitet.
  •        Projektplanering i samarbete med projektutvecklare.
  •        Genomförande av projektplan.
  •        Ledning och koordinering av projekteringskonsulter, entreprenörer och andra externa samarbetspartner.
  •        Projektering och projektstyrning.
  •        Löpande dialog med dina kollegor, hyresgäster, entreprenörer i pågående projekt samt med kommuner och myndigheter.

Erfarenhet och kompetens:

  •        Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med flera års branscherfarenhet och ett gediget intresse för samhällsbyggnad.
  •        Du har tidigare arbetat som projektledare, projektchef, projektutvecklare eller liknande och är van vid, och trivs med att arbeta i projektform.
  •        Du har bred kunskap om hela byggprocessen.
  •        Erfarenhet av nyproduktionsprojekt eller samhällsfastigheter är starkt meriterande.

Personliga egenskaper:

För denna roll söker vi en drivande person som är affärsmässig och besitter hög social förmåga.

Då arbetet innebär omfattande kontakter med kollegor internt samt med hyresgäster, samarbetspartners och konsulter, ofta i rollen som beställare, krävs det även att du är en lyhörd relationsbyggare med en mycket god samarbetsförmåga. Mot bakgrund av dina tidigare erfarenheter känner du dig mycket med att självständigt hantera flera större projekt parallellt och olika kontaktytor. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Du erbjuds:

Du erbjuds en bred roll med stort eget ansvar hos en långsiktig och värderingsstyrd fastighetsägare i en expansiv fas. Du kommer att ha möjlighet att påverka din roll och din utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Hör av dig om du har frågor – Marie Bubach 0707-607243 marie@selectexecutivesearch.se eller till Helén Thorpö 0707-607244 helen@selectexecutivesearch.se