VD till Karlaplans Plåtslageri

Fasadgruppen • 2024-06-16

Karlaplans Plåtslageri AB grundades 1965 och är en etablerad och ledande helhetspartner inom plåt- och tätskiktsarbeten. De erbjuder allt från konsultation till installation och är auktoriserade takentreprenörer med F2000-certifiering inom miljö och kvalitet. Ofta utförs deras projekt som totalentreprenader med varierande typer av projekt. Deras styrka och största fokus ligger på mer komplicerade ROT-uppdrag. Verksamheten bedrivs i och kring Stockholmsområde och i Uppsala. Organisationen har i dag ca 70 medarbetare. 

Som en del av koncernen Fasadgruppen kombinerar Karlaplans Plåtslageri lokal närvaro med regional styrka.

Vi söker ny VD

– en driven och erfaren ledare som kan ta företaget till nästa nivå!

Vi söker dig som har lång erfarenhet från byggbranschen och som brinner för ledarskap och affärer. Du trivs i en roll där du får jobba både strategiskt och operativt. Du leder och inspirerar dina medarbetare, driver lönsam tillväxt och hanterar samtidigt branschens utmaningar.

Övergripande ansvar:

 • Leda och utveckla företaget enligt uppsatt vision och strategiska mål
 • Finansiell rapportering, resultatutvärdering, budgetering och prognostisering
 • Säkerställa högsta standarder för kvalitet, hållbarhet och arbetsmiljö i alla projekt.
 • Affärsutveckling
 • Bygga och stärka kundrelationer
 • Marknads- och omvärldsbevakning
 • Leda, implementera och navigera genom utveckling- och förändringsprocesser

Vem söker vi?

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har stark integritet och professionell etik, du är nyfiken, vågar se möjligheter och har ett proaktivt och strategiskt tankesätt. Vi önskar att du har god ledarskapsförmåga och kan leda specialister samt motivera och utveckla både individer och team. Du är duktig på att kommunicera och att hantera både interna och externa intressenter. Vidare ser vi att du är affärsmässig med en stark vilja att skapa lönsamma affärer och öka företagets resultat.

Erfarenhet:

Vi tror att du har ca 10 års erfarenhet från byggbranschen varav ett antal år i ledande befattning, gärna från en arbetschefsroll eller liknande. Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda större byggprojekt, har stark kompetens inom projektledning och god teknisk kunskap om byggprocesser, metoder och material, gärna inom plåt och tätskikt. Har du arbetad och utbildat dig inom bygg/plåtbranschen är det meriterande och om du har god kunskap inom AB/ABT, är det ett plus.

Vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk inom byggbranschen som kan främja affärsutveckling och samarbetsmöjligheter. Du har god förståelse för marknadstrender och affärsutveckling, god förmåga att identifiera och driva nya affärsmöjligheter samt har en stark vilja att skapa lönsamma affärer och öka företagets resultat.

Utbildning:

Vi ser gärna att du är Byggingenjör eller motsvarande. Kanske har du även en ekonomiutbildning med inriktning på projekt och företagsekonomi, med fokus på projektekonomi.

Vi erbjuder:

 • En dynamisk arbetsmiljö med engagerade medarbetare
 • En trygghet i att vara del av Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal
 • Att samverka med andra företagsledare inom Fasadgruppen med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens.
 • Stor möjligheten att påverka och forma företagets framtid

Bli en del av vårt framgångsrika team och forma framtidens bygglösningar!

Intresserad?

Du är välkommen att kontakta Marie Bubach om du har frågor på telefon 0707–607243 eller via mejl på marie@selectexecutivesearch.se

Vi sätter igång processen redan nu, innan semestertiderna börjar, och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Det viktigaste är att vi hittar rätt match för varandra, så ingen stress. Vi kan behöva pausa rekryteringen under några veckor under sommaren, men återupptar den igen i augusti. 

För mer information om bolaget och Fasadgruppen, besök kp-plat.se och fasadgruppen.se 

Dela sidan: