VD till Eklunds Glas

Fasadgruppen • 2024-07-05

Eklunds Glas är ett modernt företag med en lång historia. Vi tillverkar och monterar dörrar, fasader, tak och fönster i aluminium, stål och glas för både stora och små byggföretag och fastighetsägare. Vårt kontor och verkstad är belägna i Västerås, och vi arbetar huvudsakligen inom Mälardalsregionen men utför även projekt utanför denna region. Vi erbjuder lösningar av högsta kvalitet med hjälp av modern teknik och kvalificerade kunskaper i konstruktion, beräkningar, projektgenomförande och montering.

Vi har en bred kundkrets som inkluderar allt från mindre lokala byggare och fastighetsägare till stora nationella byggföretag. Vår verksamhet är auktoriserad av MTK och vi arbetar med ett stort miljötänkande. Läs mer på www.eklundsglas.se

Som en del av koncernen Fasadgruppen kombinerar Eklunds Glasmästeri lokal närvaro med regional styrka.

Vi söker ny VD

Vi söker dig med erfarenhet från byggbranschen och som brinner för ledarskap och affärer. Du trivs i en ledande roll där du också är operativ tillsammans med dina medarbetare. Du leder och inspirerar, driver lönsam tillväxt och hanterar samtidigt branschens utmaningar.

Övergripande ansvar:

 • Leda och utveckla företaget enligt uppsatt vision och strategiska mål
 • Finansiell rapportering, resultatutvärdering, budgetering och prognostisering
 • Säkerställa högsta standarder för kvalitet, hållbarhet och arbetsmiljö i alla projekt.
 • Affärsutveckling
 • Bygga och stärka kundrelationer
 • Marknads- och omvärldsbevakning
 • Leda, implementera och navigera genom utveckling- och förändringsprocesser

Vem söker vi?

I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har stark integritet och professionell etik, du är nyfiken, vågar se möjligheter och har ett proaktivt och strategiskt tankesätt. Vi önskar att du har god ledarskapsförmåga och kan leda specialister samt motivera och utveckla både individer och team. Du är duktig på att kommunicera och att hantera både interna och externa intressenter. Vidare ser vi att du är affärsmässig med en stark vilja att skapa lönsamma affärer och öka företagets resultat.

Erfarenhet:

Vi tror att du har 5 – 10 års erfarenhet från byggbranschen varav ett antal år i ledande befattning. Du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt leda byggprojekt, har stark kompetens inom projektledning och god teknisk kunskap om byggprocesser, metoder och material. God kunskap inom AB/ABT, är meriterande.

Vi ser gärna att du har ett etablerat nätverk inom byggbranschen som kan främja affärsutveckling och samarbetsmöjligheter. Du har god förståelse för marknadstrender och affärsutveckling, god förmåga att identifiera och driva nya affärsmöjligheter samt har en stark vilja att skapa lönsamma affärer och öka företagets resultat.

Utbildning:

Vi ser gärna att du är Byggingenjör eller motsvarande. Kanske har du även en ekonomiutbildning med inriktning på projekt och företagsekonomi, med fokus på projektekonomi.

Vi erbjuder:

 • En dynamisk arbetsmiljö med engagerade medarbetare
 • En trygghet i att vara del av Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal
 • Att samverka med andra företagsledare inom Fasadgruppen med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens.
 • Stor möjligheten att påverka och forma företagets framtid

Bli en del av vårt framgångsrika team och forma framtidens bygglösningar!

Intresserad?

Du är välkommen att kontakta Marie Bubach om du har frågor på telefon 0707–607243 eller via mejl på marie@selectexecutivesearch.se

Vi sätter igång processen redan nu, innan semestertiderna börjar, och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Det viktigaste är att vi hittar rätt match för varandra, så ingen stress. Vi kan behöva pausa rekryteringen under några veckor under sommaren, men återupptar den igen i augusti. 

För mer information om bolaget och Fasadgruppen, besök eklundsglas.se och fasadgruppen.se 

Dela sidan: