Marknadsområdeschef Bostäder

Skandia Fastigheter AB • 2021-12-15

När vi är fler händer fantastiska saker. Därför skapar vi på Skandia Fastigheter rum som är särskilt utformade för samvaro. Vare sig det handlar om kontoret där vi lyfter varandra och verksamheten, förskolan där vi växer i leken, handelsplatsen där vi både handlar och hänger, eller hemmet där alla känner sig hemma. För att passa hos oss ska du vilja skapa ett ömsesidigt förtroende med de du möter. Och det skadar självklart inte att du är intresserad av fastigheter. Här får du jobba med ett starkt varumärke, en hög kundnöjdhet och engagerade medarbetare. Företagskulturen präglas av öppenhet och stort medarbetarförtroende med eget ansvar.

Nära 12 000 människor bor i våra lägenheter. Husen ligger i attraktiva områden, såväl centralt som i ytterstadsområden – de flesta i Storstockholm, Göteborgsområdet och Malmö. Våra bostäder och grannskap ser såklart lite olika ut, men några egenskaper har de alla gemensamt: stort miljöfokus, god standard, vår egen engagerade förvaltning och samtliga lägenheter förmedlas genom offentliga bostadsköer. Läs mer

Vi tillsätter nu en nyckelroll med övergripande ansvar för våra bostadsfastigheter i Göteborg

 • Marknadsområdeschef Bostäder

Rollen innebär ansvar för förvaltning av befintligt bestånd samtidigt som du har en drivande roll inom stadsutveckling och nyproduktion. Ledarskap, ekonomi och affärer är också en stor och viktig del av tjänsten.

Du kommer tillsammans med dina medarbetare leverera effektiv förvaltning med hög kundnöjdhet i kombination med att du aktivt medverkar i pågående och kommande utvecklingsprojekt i Kållered, på Backaplan och Frölunda Torg.

I din roll verkar du för en positiv värdeutveckling av beståndet genom aktiv och effektiv förvaltning, intern samverkan och att aktivt delta i styrgrupper av större utvecklingsprojekt i regionen.

Tjänsten

Som Marknadsområdeschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för Skandia Fastigheters bostadsportfölj i Göteborg och Mölndal. Du har personalansvar över ett team på sju personer samt resultat- och budgetansvar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Resultat-, budget- och personalansvar för marknadsområdet
 • Bidra i att årligen upprätta och realisera en verksamhetsplan inom ansvarsområdet
 • Bidra till att fastighetsutveckling inom ansvarsområdet sker och vara behjälplig vid transaktioner när dessa genomförs
 • Kundkontakter i samband med hyresförhandlingar, uthyrning och förvaltningsärenden
 • Samordna framdriften av detaljplaner och förvalta marknadsområdets mark- och byggrättsportfölj i Kållered, på Backaplan och på Frölunda Torg.
 • Omvärldsbevakning av hyres- och fastighetsmarknad inom aktuellt ansvarsområde
 • Leverera enligt uppsatta mål genom att leda och fördela arbetet inom gruppen samt stödja och utveckla medarbetare
 • Arbetsmiljöansvar enligt arbetsmiljöuppgiftsfördelning
 • Leda digitala processer inom marknadsområdet
 • Utveckla arbetssätt och processer inom ansvarsområdet
 • Medverka till utveckling och implementering av bolagets gemensamma processer
 • Utveckla gemensamma arbetssätt och rutiner i samverkan med övriga bolaget

MO Bostäder Göteborg förvaltar och utvecklar i dagsläget drygt 2 000 lägenheter med tillhörande lokaler om cirka 20 000 m2 till ett fastighetsvärde om 5 miljarder kronor. Projekten som pågår i Kållered och kommande projekt i etapper på Backaplan och Frölunda Torg kommer innebära en fördubbling av beståndet inom några år.

Du utgår från vårt kontor på Frölunda Torg och rapporterar till Fastighetschef Bostäder.

Du erbjuds

Du kommer till ett bolag med en bred fastighetsportfölj där vi både förvaltar och bygger nytt. Vi har ett starkt varumärke med mycket nöjda kunder och medarbetare och du får helhetsansvar för dina fastigheter. Företagskulturen präglas av öppenhet och inkludering där vi ger våra medarbetare stort förtroende. Vi lever efter våra värderingar; engagemang, ansvar, omtanke och nytänkande.

Din erfarenhet

Vi ser gärna att du har universitets – eller högskoleutbildning med inriktning fastighetsförvaltning eller likvärdig utbildning kopplat till fastighetsbranschen. Du har lång erfarenhet av fastighetsförvaltning och hyresförhandlingar inom bostäder. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från en beställarroll där fokus varit projektledning och ekonomisk uppföljning i samband med renoveringar och nyproduktion. Det är meriterande om du har erfarenhet av och kännedom om detaljplaneprocesser, fastighetstransaktioner och har god byggnadsteknisk kompetens.

Du som person

För att lyckas i rollen är du affärsmässig, kommunikativ, bra på att strukturera och att samarbeta med både kollegor och leverantörer. Du är en trygg och stabil ledare som är coachande, tydlig och bra på att bygga team. Vidare ser vi att du är förändringsbenägen, gillar problemlösning och trivs i en verksamhet med högt tempo.

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 17 januari. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Bubach på Select Executive Search AB på telefon 0707-607243 eller via mejl marie@selectexecutivesearch.se 

Du kan även kontakta researcher Helén Thorpö, helen@selectexecutivesearch.se

Naturligtvis behandlas din ansökning konfidentiellt!

Fakta om Skandia Fastigheter

Våra kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter är samlade i 124 fastigheter – eller 1,1 miljoner kvadratmeter – huvudsakligen i de tre storstadsregionerna. Med 150 medarbetare skapar och förvaltar vi rum för fler, och i slutändan ska det ge en långsiktigt god avkastning till Skandias 1,4 miljoner ägare.

Dela sidan: