När börjar man fundera över nytt jobb?

2022-06-27

När börjar man fundera på nytt jobb? Fick frågan häromdagen om man ska dra i gång en rekryteringsprocess nu före sommaren eller vänta till augusti. Svårt att ge ett rakt svar på den frågan tycker jag. Har olika erfarenheter med mig.

❗❗En del personer börjar redan nu reflektera över eventuella förändringar inför hösten. Jag har, bara under dagen i dag, blivit kontaktad av två (2!) personer i mitt nätverk som vill byta jobb. Dessa personer har en väldigt eftertraktad erfarenhet inom bygg- och fastighet. Vet att flera av mina kunder gärna tar ett snabbt möte. Superroligt att få agera ”jobbagent” och vara länken emellan för rätt matchning.

💯Andra personer som jag vari i kontakt med har inte tid att reflektera så här års. De kör på i 190 rakt in i kaklet ända fram till midsommar. Det är först under semestern som tankarna kommer i gång. Kanske har man avslutat ett projekt och är öppen för nytt? Kanske har man kört på lite för hårt och vill byta miljö?

👣En annan reflektion jag gjort är att jag har två processer i gång just nu där slutkandidaterna är föräldralediga. De ska börja jobba till hösten och är redo för nytt. De har haft tid (mellan blöjbyten och lek) att reflektera. De är oftast inte heller lika lojala mot nuvarande kollegor och chef eftersom de varit ifrån jobbet ett tag.

När tror du man ska dra i gång en rekrytering?

Önskar er alla en trevlig semester med en massa sol!😎

Marie Bubach

Dela sidan:

Tillbaka